Historie

Historien bag FBBK

Fredericia Basketball Klub (I daglig tale FBBK) blev grundlagt i 1970, og har i tidens løb oplevet både op- og nedgangstider. 


Klubbens havde sin mest succesfulde periode i midten af 1980’erne, hvor både herre- og dameholdet var placeret i 1 division, og klubben havde over 200 medlemmer.

Den store satsning med blandt andet amerikanere i klubben betød dog, at klubben i første halvdel af 1990’erne led under en dårlig økonomi samt mangel på frivillige, der ville engagere sig i klubben.


I dag fokuserer klubben meget på ungdomsafdelingen, og med tiltag som blandt andet nanobasket og den årlige FBBK Cup forsøger klubben, at give klubbens unge medlemmer en masse muligheder for, at opleve de sjove sider af spillet, mens man samtidig bliver en bedre spiller.

I seniorafdelingen er der ikke så mange medlemmer som tidligere, men det har den positive virkning, at der er et tæt sammenhold mellem både herrer og damer. 


Der er hold for både unge og gamle og for alle niveauer.

Klubben er bygget op omkring alle medlemmernes villighed til at give en hånd med. Uanset om det glæder at træne et hold eller afviklingen af FBBK Cup, er klubben afhængige af medlemmers frivillige arbejde.

At klubben har en stor plads i hjertet hos mange mennesker, fik man at se, da FBBK i april 2010 fejrede 40-års jubilæum. Mange tidligere medlemmer, nogle helt tilbage fra klubbens begyndelsen, valgte at genopfriske gamle minder og venskaber i løbet af dagen, der både bød på reception, lagkageturnering og naturligvis en af klubbens berømte fester.

Fredericia Basketball Klub arbejder hele tiden på, at leve op til klubbens motto: 

BASKET skal være SJOVT